Træpiller har igennem de seneste år oplevet en stigende popularitet – hvilket der er let at forstå. Træpiller har nemlig en meget høj brændværdi, samtidig med at det er en nem, let og økonomisk god løsning til såvel træpillefyret som kaminovnen. Faktisk er træpiller en af de absolut billigste og mest effektive måder at opvarme en bolig på. Opvarmer du lige nu din bolig med olie, koks/kul eller gasfyr, kan du spare helt op til 50 procent på dit varmeforbrug. Anvender du elvarme til opvarmning af din bolig, vil du kunne opnå en endnu større besparelse. Det betyder også, at et pillefyr vil tjene sig selv hjem relativt hurtigt. Der er altså rigtig god økonomi i opvarmning med træpiller.

Træpiller er et træbaseret biobrændsel, som produceres af hårdt sammenpressede træfibre, som allerede har været igennem hammer-mølle, der har omformet træet til en dej-lignende masse. I forbindelse med sammenpresningen vil træet passere gennem en smal tragt. Denne sammenpresning vil øge træets temperatur, hvorefter stoffet lignin vil frigives. Dette stof vil fungere som en naturlig lim, som vil gøre træpillerne mere kompakte, når de igen er blevet nedkølet.

Træpiller er et ekstremt energiholdigt brændselsprodukt, og undersøgelser viser, at de ressourcer, som går ind i produktionen og transporten af træpiller, kun udgør 2 procent af den samlede energi i pillerne.

En af grundene til, at træpiller er så effektivt et brændselsprodukt, er, at de har et meget lavt vandindhold på mindre end 10 procent. Derudover har de en ekstremt høj tæthed med en vægt på mere end 1 ton per kubikmeter træpille. Derudover støver træpiller meget lidt og producerer kun en begrænset mængde aske sammenlignet med almindeligt brænde.

Al træ, som anvendes til træpiller, er ubehandlet træ, der ikke er blevet anvendt til noget tidligere, oftest af restproduktet fra træforarbejdning af nåletræer, men næsten alle træsorter kan anvendes. Den stigende efterspørgsel af træpiller, gør dog at der også anvendes træ til produktionen direkte fra skovene.  Det er i denne forbindelse ikke tilladt at anvende genbrugt træ og lignende udefrakommende elementer. Især skal man her undgå at anvende træ, som tidligere har været malet eller på anden måde overfladebehandlet. For det første for at undgå uønsket forurening, når træpillerne brændes af. Og for det andet for at sikre, at alle træpiller brænder med den samme intensitet og den samme hastighed. Træpiller er generelt en særdeles miljøvenlig form for brændsel, som sikrer dig, at du trygt kan opvarme dit hus med god samvittighed.se ikke

0
X